Japanese practice FrontOfficeTokyo has recently renovated this 70 smq flat in central Tokyo for a physicist turned banker. Comfort and luxury in a city with such high density is defined modestly – by depth of space and an absence of wasted ground. This flat was originally built around just the opposite approach. A typical Tokyo living space, it was made with a wildly inefficient series of small isolated rooms, and impressively low ceilings.

In this updated version of the space, architects wanted to simplify the organization and introduce as much depth as possible. The rooms are connected as a chain of spaces in order to maximize comfort and a sense of space. The depth of the city is borrowed for the daily routines of those living in the flat, and is as made visible from the entrance hall just as much as from the living room and bedroom – affording a spacious impression of the otherwise small home.

 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-2 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-3 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-4 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-5 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-6 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-7 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-8 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-9 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-10 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-11 d-flat-in-tokyo-by-frontofficetokyo-12

all images courtesy of FrontOfficeTokyo