In the northern Chinese province of Shanxi, People’s Architecture Office has designed a pavilion built using stacked shipping containers. Twelve shipping containers stacked and shifted in plan and layered in elevation maximize rooftop views and shaded public areas on the ground at the Container Stack Pavilion. A 7.5 meter cantilevered box is the point of entrance to the building’s upper level roof, while the pavilion itself seems to extend out toward bordering streets, showcasing its interior activities. The ends of each container are capped with full height windows, allowing sightlines throughout the entire building. Inside, a double height central atrium is carved out where the two levels of shipping containers overlap. The Container Stack Pavilion is a temporary structure that can be disassembled and moved to other locations.

 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-2 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-3 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-4 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-5 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-6 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-7 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-8 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-9 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-10 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-11 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-12 container-stack-pavilion-by-peoples-architecture-office-13

all images courtesy of People’s Architecture Office