A double story Victorian terrace in Melbourne which suffered from the darkness of its time, has been enlightened by local-based studio Edwards Moore Architects with a double story courtyard to its heart. Full-height continuous glazed panels provide light and visual connection with the interior spaces that reflect the bluestone, parquetry palette and gives glimpses of the passing sky.

A new dining area to the rear connects the garden to its landscape, expansive glass sliding panels open up to the rear terrace with Landscape design by TCL studio. Central to the living area is a large steel framed window seat, angled to connect the living and dining space and at grand scale to frame the landscape beyond. A minimal palette of stained oak parquetry, local bluestone and dark mirrors unify the internal spaces.

 edwards-moore-refurbishes-victorian-terrace-in-melbourne-2 edwards-moore-refurbishes-victorian-terrace-in-melbourne-3 edwards-moore-refurbishes-victorian-terrace-in-melbourne-4 edwards-moore-refurbishes-victorian-terrace-in-melbourne-5 edwards-moore-refurbishes-victorian-terrace-in-melbourne-6 edwards-moore-refurbishes-victorian-terrace-in-melbourne-7 edwards-moore-refurbishes-victorian-terrace-in-melbourne-8 edwards-moore-refurbishes-victorian-terrace-in-melbourne-9

all images by Fraser Marsden courtesy of Edwards Moore Architects

Comments

comments