Portuguese firm Arkstudio has converted this old storage room in the garden of a typical Lisbon apartment into a musician studio. The annex was in a poor condition due to water infiltration, and the owner, a British musician, wanted to transform the room for artist residences for her own use. The renovation project combines the client’s British roots with traditional rural Portugueses architecture where simplicity and authenticity dictate the rules.

The original wooden beams were kept and restored and combined with tradicional white walls from the Alentejo. Light pine, a bright concrete floor and large opening connects the inside and outside space of the patio while keeping it light and open. A new bathroom, a kitchenette and an iron stove were integrated within the space to create a cozy, warm feel.

 casa-pequena-arkstudio-lisbon-2 casa-pequena-arkstudio-lisbon-3 casa-pequena-arkstudio-lisbon-4 casa-pequena-arkstudio-lisbon-5 casa-pequena-arkstudio-lisbon-6 casa-pequena-arkstudio-lisbon-7 casa-pequena-arkstudio-lisbon-8 casa-pequena-arkstudio-lisbon-9 casa-pequena-arkstudio-lisbon-10 casa-pequena-arkstudio-lisbon-11

all images © Rodrigo Simões Cardoso