Italian architecture firm Archiplan has recently overhauled this three level apartment in Milan, introducing a see-through timber wall designed as an element of visual orientation within the home.

The dividing wall through the mechanism of “see through”, allows residents to separate the double-eight space that accomodate the living area, and at the same time to establish the relationships between them. “The walls, like feelings, can separate or join,” says the architects.

A large section of glass floor allows the passage of natural light on the lower level. The light that passes through the floor is filtered by a light shelding timber that is configured as an element of visual filter against by the underlying space.

Many of the furnishings are all about design and develop an idea of tailoring space that escapes the approval of commercial design. The project pursues a pleasure for detail, which is expressed in the timely design of all the elements that compose it, the pleasure for detail, for the measurement, for the authentic and light, are the themes with which the project was founded.

 milazzo-apartment-milan-archiplan-2 milazzo-apartment-milan-archiplan-3 milazzo-apartment-milan-archiplan-4 milazzo-apartment-milan-archiplan-5 milazzo-apartment-milan-archiplan-6 milazzo-apartment-milan-archiplan-7 milazzo-apartment-milan-archiplan-8 milazzo-apartment-milan-archiplan-11 milazzo-apartment-milan-archiplan-9 milazzo-apartment-milan-archiplan-10 milazzo-apartment-milan-archiplan-13 milazzo-apartment-milan-archiplan-12 milazzo-apartment-milan-archiplan-14

all images © Davide Galli