New York-based design studio SOFTlab was commissioned by Behance to design an immersive installation for their new offices in New York. The office space is on two floors connected by a central stair. The stair became the ideal site to produce an installation that extends to both floors and can be seen from anywhere in the office. The design of the office is very clean and contains a lot of white materials and finishes so we decided to create an installation that acts as a kind of three dimensional stained glass window that casts colored light throughout the space.

SOFTlab used colors from Behance and Adobe’s (Behance’s parent company) brand palettes to create a transition from a red on one side of the stair to blue on the other side. They randomly mixed other secondary colors to make the piece more vibrant. At the top of the stair the piece frames a singular feature light fixture above the landing of the stair and hangs down to frame some of the communal office seating at the base of the stair.

 behance-installation-by-softlab-2 behance-installation-by-softlab-3 behance-installation-by-softlab-4 behance-installation-by-softlab-5 behance-installation-by-softlab-6 behance-installation-by-softlab-7 behance-installation-by-softlab-8 behance-installation-by-softlab-9 behance-installation-by-softlab-10 behance-installation-by-softlab-11 behance-installation-by-softlab-12 behance-installation-by-softlab-13 behance-installation-by-softlab-14 behance-installation-by-softlab-15 behance-installation-by-softlab-16 behance-installation-by-softlab-17 behance-installation-by-softlab-18 behance-installation-by-softlab-19 behance-installation-by-softlab-20 behance-installation-by-softlab-21

all images © Alan Tansey