Rome/Shanghai based design studio 3Gatti created an abstract forest-like room for the interiors of the Asa concept store in Shanghai. The main idea was to create dense areas of vertical steel bars to define the space but also the aesthetics. To increase the contrast of the vertical lines and make its perception more powerful, Francesco Gatti, founder of the studio, used barrisol light walls all around the shop creating also a surreal erosion of the shadows. Thanks to the vertical elements it was possible to fix disc shaped elements all around the shop creating surfaces to display bags and shoes or place to sit on the larger discs and to hang the clothes on the craned discs. The result is the perfect combination of only two design elements irremediably interlaced to each other.

“This is one of the few projects I did without any preliminary thinking, probably this concept was already in my subconscious till long time ago and I just suddenly dig it out during one of my meditation sessions.” said Francesco speaking about the project.

 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-2 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-3 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-4 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-5 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-6 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-7 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-8 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-9 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-10 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-11 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-12 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-13 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-14 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-15 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-16 asa-concept-store-shanghai-by-3gatti-17

all images © Daniele Mattioli