For the Aesop’s second store in Washington D.C., New York-based practice Tacklebox Architecture under the leadership of Jeremy Barbour, has clad the interior with 100-year-old recycled sticks. The design is defined by local heritage, pairing a distinctive visual language with evocative materiality to weave the store into the fabric of the neighborhood.

In a nod to the tobacco barns once common to the area, the 900-square foot space is distinguished by its use of 100-year-old Southern Pine sticks – a humble material traditionally used to hang and cure tobacco leaves. Cut and stacked en masse, 30,000 individual sticks serve to clad the eastern side of the corner tenancy, fashioning a dynamic rippled surface.

This textural gesture is punctuated by a grid of product display cases in powder-coated steel. Working in concert with a sink of reclaimed Southern Pine, these vessels symbolize the site’s unique history with bodies of water, including an adjacent natural spring which influenced the local industry.

 Aesop Georgetown Store by Tacklebox Aesop Georgetown Store by Tacklebox Aesop Georgetown Store by Tacklebox Aesop Georgetown Store by Tacklebox Aesop Georgetown Store by Tacklebox Aesop Georgetown Store by Tacklebox Aesop Georgetown Store by Tacklebox Aesop Georgetown Store by Tacklebox Aesop Georgetown Store by Tacklebox

all images courtesy of Tacklebox Architecture

 

Comments

comments