Japanese studio Airhouse Design Office renovated this 40-year-old concrete apartment in Japan for a fashion lover, adding a big dress room in the center that function as a passage as well as a storage space.


Keiichi Kiriyama of AIrhouse Design Office was asked to redesign the interior of this house in Jiyugaoka to suit the lifestyle of a resident who “has a passion for fashion and loves trying on clothes or displaying newly bought clothes”.


The client requested a large-sized closet space. However, the architects thought it was a shame to completely hide away the precious clothes. Therefore, a large closet space, called a dress room, was made in the center of the plan. The room functions as a passage as well as a display storage and a hide-away storage, and the space continuously changes depending on the situation or season.


By doing so, fashion blends into life, and the space became a place to change the client’s mood whenever it was passed by. This renovation project was done by constructing spaces through re-examination of the conventional ideas of clothing storage.

5-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 6-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 7-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 8-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 9-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 10-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 11-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 12-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 13-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 14-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 15-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office 16-house-in-jiyugaoka-by-airhouse-design-office