In a suburban region of Valencia, Spanish architecture firm Fran Silvestre Arquitectos has designed the Balint House, a two-storey dwelling with a sinous elliptical shape. The volume is placed leaving as much free surface as possible towards the southern edge of the plot for it to be used as a garden, while the lateral limits are blurred with vegetation. The other elements that compose the urbanization resemble the curved nature of the place’s topography. Accordingly, a crescent-shaped swimming pool shadows the structure itself, while the surrounding garden echoes the shape as well.

The inner space of the house is articulated through a central void which contains communications. Service spaces, installations and the kitchen are used to orthogonalize the curved trace of the lower floor, which opens to the garden. The upper floor with the rooms and the underground, opened to the patio, provide the house with more bounded spaces.

2-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 3-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 4-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 5-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 6-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 7-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 8-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 9-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 10-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 11-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 12-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 13-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos 14-balint-house-by-fran-silvestre-arquitectos

all images © DIEGO OPAZO