Milan-based firm Peter Pichler Architecture explores the potential of wood with the Future Space Pavilion installed in the courtyard of the Statale University of Milan, on the occasion of the Milan Design Week 2018.

The symmetrical structure made of more than 1600 wood sticks takes its cues from the extraordinary quality of the Renaissance proportions of the courtyard of Ca’ Granda and plays with the fundamental elements of Renaissance style: Symmetry, proportion, and geometry.

 Peter Pichler Utilizes 1600 Wood Sticks To Realize His Future Space Pavilion

The perforated structure comprises three separate wings that gradually change in height by simply stacking and rotating different lengths of wood sticks.

Visitors are invited to enter and explore the cave-like installation. The perforated structure filters light and evokes a playful game of light and shadow. One of the three openings serves as the entrance to the pavilion while the other two offer views towards the courtyard of the university and other installations. The project explores wood’s potential in a non-typical environment and reflects the studio’s thoughts about future spaces with sustainability, structure and spatial emotions as key elements.

 Peter Pichler Utilizes 1600 Wood Sticks To Realize His Future Space Pavilion Peter Pichler Utilizes 1600 Wood Sticks To Realize His Future Space Pavilion Peter Pichler Utilizes 1600 Wood Sticks To Realize His Future Space Pavilion Peter Pichler Utilizes 1600 Wood Sticks To Realize His Future Space Pavilion Peter Pichler Utilizes 1600 Wood Sticks To Realize His Future Space Pavilion Peter Pichler Utilizes 1600 Wood Sticks To Realize His Future Space Pavilion

all images © Oskar Dariz

Comments

comments