dark mode light mode Search
Search

A Splash of Color: São Sebastião 123 Apartment Renovation

São Sebastião 123, Lisbon, PT / ALA.rquitectos

Portuguese studio Alarquitectos has transformed São Sebastião 123, an old office in Lisbon, into a vibrant apartment using walls in shades of pink and blue. The studio’s main goal was to breathe new life into the previously dark and poorly ventilated space. To achieve this, they removed the existing partitions and created a courtyard, which not only opened up the apartment but also served as a lightwell.

São Sebastião 123, Lisbon, PT / ALA.rquitectos

The layout of São Sebastião 123 is cleverly designed, with “fluid” living spaces at the front and more private areas, such as the bedrooms, towards the rear. As you walk through the narrow corridors, you’ll be greeted by the colorful walls that add a touch of playfulness to the apartment.

São Sebastião 123, Lisbon, PT / ALA.rquitectos

The open-plan living area is a breath of fresh air, thanks to a window and full-height opening that connects to a slim balcony, allowing natural light to flood the space.

São Sebastião 123, Lisbon, PT / ALA.rquitectos

Inside the living area, a long shelving unit spans the length of the room, providing ample storage and display space. The combination of pine flooring and tastefully chosen grey-toned furnishings creates a harmonious and stylish atmosphere.

São Sebastião 123, Lisbon, PT / ALA.rquitectos

The living space seamlessly transitions into the kitchen “box” through a sliding door, surrounded by deep-blue cabinets and metal counters. Terrazzo flooring ties the space together, while bronze accents add a touch of elegance to the lighting fixtures, mirrors, and door knobs throughout the home.

São Sebastião 123, Lisbon, PT / ALA.rquitectos

Adjacent to the kitchen, the dining area features an oak table and three pendant lights. Additional counter space and shelving line one side of the room. A full-height door at the back leads to the enclosed courtyard, complete with ceramic-tiled walls, terrazzo flooring, black-steel furniture, and lush greenery.

São Sebastião 123, Lisbon, PT / ALA.rquitectos

Natural light floods into the bedroom through a glazed opening, while a smaller circular opening brightens the adjacent corridor, serving as a seamless connection between the interior and exterior. São Sebastião 123 is a testament to Alarquitectos’ ability to transform a dated office into a modern and inviting home.

Image courtesy of do mal o menos