dark mode light mode Search
Search

Aesop NEWoMan Shinjuku store by Torafu Architects

Takumi Ota

Japanese firm Torafu Architects have completed the interior for the first Aesop‘s store in Shinjuku, Tokyo. The new Australian skincare shop is located in the NEWoMan complex – a curated collection of concept stores housed within the ward’s train station, which is the busiest in the world.

The 46-square metre wall-less space is constructed mainly from limestone. This pale, tactile material is used for flooring, pillars and fixtures, which appear to be sculpted from a single mass.

 aesop-newoman-shinjuku-store-by-torafu-architects-photo-by-Takumi-Ota-2

The joints are set in a three-dimensional grid, framing the 108 pieces of limestone in an exacting manner. A large sink unit is combined with a pillar that provides tiered display shelving; the limestone’s subtle hues are contrasted by Aesop’s amber containers. Feature backlighting effect gentle illumination throughout the interior.

“Even located within a busy mall where many people come by, we sought to create a store that emphasize Aesop’s brand image using stone which is stately material,” explain Torafu Architects.

 aesop-newoman-shinjuku-store-by-torafu-architects-photo-by-Takumi-Ota-3 aesop-newoman-shinjuku-store-by-torafu-architects-photo-by-Takumi-Ota-4 aesop-newoman-shinjuku-store-by-torafu-architects-photo-by-Takumi-Ota-5 aesop-newoman-shinjuku-store-by-torafu-architects-photo-by-Takumi-Ota-6 aesop-newoman-shinjuku-store-by-torafu-architects-photo-by-Takumi-Ota-7

all images © Takumi Ota