dark mode light mode Search
Search

Unleashing Creativity: Georgios Apostolopoulos Architects’ Studio Transformation

Georgios Apostolopoulos Architects Studio, Athens, Greece

Georgios Apostolopoulos Architects have recently transformed a former storage space in the heart of Athens, giving it a fresh lease of life as their very own design studio. This remarkable renovation has injected new energy into a 1970s building nestled in the vibrant Pagrati neighborhood.

Georgios Apostolopoulos Architects Studio, Athens, Greece

The idea behind this project was not just to create a design studio, but to establish a space that would inspire and nurture creativity. The studio’s layout was carefully designed to be open and collaborative, allowing different areas of the office to seamlessly interact with one another.

Georgios Apostolopoulos Architects Studio, Athens, Greece

To maintain a connection with the street and the local community, the existing large window openings were preserved and given a fresh look with bespoke iron frame windows and a matching door. Additionally, theater-like curtains were incorporated to frame the view from the office, creating a serene atmosphere when closed.

Georgios Apostolopoulos Architects Studio, Athens, Greece

The office’s interior is divided into two main sections: a workspace with desks and a meeting area connected to the kitchen. To preserve the studio’s sleek and gallery-like atmosphere, the bathroom and storage areas are cleverly concealed behind hidden doors.

Georgios Apostolopoulos Architects Studio, Athens, Greece

The office’s design incorporates custom-made desks and benches crafted from marine plywood, which harmoniously coexist with a specially designed iron kitchen, stair handrail, and windows. The window sills, made from sandblasted moca marble, seamlessly extend from the interior to the exterior, adding a touch of elegance to the overall aesthetic.

Georgios Apostolopoulos Architects Studio, Athens, Greece

The walls have a beige textured finish, creating a calm and welcoming atmosphere. The floor is made out of microcement, chosen for its textured look and to match the rest of the office’s look. A similar textured finish was used on the exterior walls to create a sense of flow throughout. 

Georgios Apostolopoulos Architects Studio, Athens, Greece

“This project was about more than just making a practical office,” says Georgios Apostolopoulos. “It was about creating a place that reflects our design ethos and fits well within the local community.”

Image courtesy of Lorenzo Zandri