dark mode light mode Search
Search

Seamless Living: The Reconstruction of Family Home in Sala

Reconstruction of Family House in Sala, SK / Benkobenkova

The Reconstruction of Family House in Šaľa, Slovakia is a testament to Benkobenkova‘s exceptional talent for transforming ordinary homes into extraordinary spaces. With a focus on creating a vibrant and light-filled oasis, this suburban home has been completely revitalized.

Reconstruction of Family House in Sala, SK / Benkobenkova

One of the key areas of improvement was the kitchen-living room-dining-garden space, where the family spends most of their time. By adding more light and extending the living area, the outside seamlessly blends with the inside. The clever use of the height difference allowed for the creation of a unique staircase-cross-relaxation area, serving both as storage and additional living space.

Reconstruction of Family House in Sala, SK / Benkobenkova

The heart of the home, the kitchen, was given special attention. A large kitchen stove was placed as the centerpiece of the open plan area, adding a touch of elegance and functionality.

Reconstruction of Family House in Sala, SK / Benkobenkova

Upon entering the house, guests are greeted by transparent doors that offer a glimpse into the beautiful garden. The kitchen, connected to the lower level living room, seamlessly flows into the garden, creating a harmonious connection with the outside world. For those seeking privacy, a small breakfast terrace provides a cozy corner to relax.

https://www.urdesignmag.com/wp-content/uploads/2024/05/reconstruction-of-family-house-in-sala-sk-benkobenkova-4.jpg

The basement retains its main function as storage, but with the addition of a small English yard, parents can also enjoy their own sanctuary filled with natural light and ample living space. This thoughtful addition reflects the need for personal time in the midst of a busy family life.

https://www.urdesignmag.com/wp-content/uploads/2024/05/reconstruction-of-family-house-in-sala-sk-benkobenkova-4.jpg

The top floor underwent minimal changes, remaining as a space for 2-3 kids’ bedrooms and a bathroom. The focus of the reconstruction was on maximizing the potential of existing elements. Original glass-concrete panels and banisters were preserved, with a fresh coat of paint. The terazzo was cleaned, and the basement floor was covered with a vibrant pink liquid screed.

https://www.urdesignmag.com/wp-content/uploads/2024/05/reconstruction-of-family-house-in-sala-sk-benkobenkova-4.jpg

Overall, the pragmatic approach taken in the reconstruction of this family house has resulted in a truly remarkable transformation. Every detail has been carefully considered, and new features seamlessly blend with the existing ones. The end result is a stunning home that perfectly balances style, functionality, and a welcoming atmosphere.

Image courtesy of Jakub Čaprnka