dark mode light mode Search
Search

Captivating Design: Studio Gal Gerber Restores 120sqm Tel Aviv Residence

VK Apartment, Tel-Aviv, IL / Studio Gal Gerber

Studio Gal Gerber meticulously planned and designed a stunning 120-square-meter apartment in north Tel Aviv for a family of four, including teenagers. The renovation encompassed every aspect of the apartment, from the overall layout to the selection of materials, customized carpentry, framing plans, and interior decoration.

VK Apartment, Tel-Aviv, IL / Studio Gal Gerber

To ensure a truly personalized touch, the project involved the collaboration between the studio and a skilled carpenter who brought their custom carpentry and framing designs to life. The goal was to create furniture that perfectly complemented the apartment’s unique features, showcasing both precision and individuality.

VK Apartment, Tel-Aviv, IL / Studio Gal Gerber

One of the main challenges in the planning process was effectively distributing the public space, which included the living room, kitchen, and dining area. The presence of a central “anchored” column posed a significant obstacle due to limited space for these three essential functions.

VK Apartment, Tel-Aviv, IL / Studio Gal Gerber

However, the studio ingeniously extended the kitchen front towards the hall, creating an illusion of elongated space while also providing additional storage options. The perimeter kitchen front even serves as a service cabinet for items unrelated to the kitchen, such as a hidden vacuum cleaner charging station and coat hanger.

VK Apartment, Tel-Aviv, IL / Studio Gal Gerber

A concrete column serves as the foundation for a TV cabinet unit, offering extra storage on one side and an adjacent kitchen unit that doubles as a dining area for daily activities. The lower part of the island cleverly conceals all electrical and communication cables while providing additional storage.

VK Apartment, Tel-Aviv, IL / Studio Gal Gerber

As a delightful addition to the renovation, a guest toilet was included, even though it was not originally part of the contractor’s plan. This thoughtful touch ensures convenience and comfort for both the family and their guests.

Image courtesy of © Gadi Yosef Photography